Pod svahmi Štiavnických vrchov prebieha celoslovenský zraz turistov

05.07.2012 Banská Štiavnica

Vyhne 5. júla (TASR) - Turisti z celého Slovenska smerujú v týchto dňoch do starej baníckej a pivovarníckej obce ležiacej pod svahmi Štiavnických hôr - Vyhne. Koná sa tu totiž 59. ročník Slovenského zrazu turistov Klubu slovenských turistov (KST), ktorý ponúka účastníkom okrem klasických peších trás aj cykloturistické a vodné trasy.

"Ide o celoslovenské podujatie so zahraničnou účasťou. Očakávame zahraničných delegátov z Čiech, Poľska, Maďarska a Rakúska," podotkla predsedníčka miestneho KST Anna Gáliková s tým, že celkom je prihlásených približne 700 účastníkov. Súčasťou zrazu je podľa jej slov aj 43. ročník stretnutia turistických oddielov mládeže KST, ktoré prebieha v neďalekom Hliníku nad Hronom.

Pripravených je podľa jej slov deväť trás, čo je dokopy približne 160 kilometrov pešej chôdze. Jeden kultúrno-poznávací zájazd do Banskej Štiavnice, 306 kilometrov cyklotrás a splavovanie asi 20-kilometrového úseku Hrona. Program dopĺňa aj množstvo sprievodných podujatí - návšteva pamätnej izby Andreja Kmeťa, exkurzia v miestnom pivovare či streľba z malokalibrových zbraní.

"V tomto regióne Štiavnických vrchov už zraz nebol 16 rokov, tak po tomto období sa vracajú turisti do Štiavnických vrchov. Zrazovú štafetu sme preberali v Martine a odovzdáme ju do Bratislavy," skonštatovala Gáliková. Slávnostné ukončenie zrazu je naplánované na sobotu 7. júla.
 

Vyberte región